söndag 23 september 2007

Sundsvall tur och retur

Hjärtat höll på att sätta sig i halsgropen när vi såg att polisen vinkade in oss till vägkanten. M hann med en lång ramsa svordomar innan vi stannade. Tur att det var körkorts- och nykterhetskontroll och inget annat. Det hade ju varit lite surt att börja resan med en fortkörningsbot efter en dryg kilometer.

I övrigt gick resan till Ikea mycket bra. Jag handlade en del småprylar, men framförallt spanade och provsatt jag. Soffan Karlstad ska beställas och köksstolar finns här i Umeå. Det största problemet är matbord, men det är ju gott om tid så jag hinner spana mer och känna efter.

På vägen hem tittade vi in till farmor. Hon mådde efter omständigheterna bra och det är alltid lika härligt att komma dit. Det var lite tomt för det svarta yrvädret till hund som hon har var inte där, eftersom hon inte är riktigt pigg. Optimismen lyser dock i hennes ögon och hon är lika rapp och framåt som alltid, vilket känns betryggande. Nästa gång ska jag stanna lite längre.

Det blev en trevlig tripp till slut och det kändes inte så märkligt att köra 54 mil på en dag för att kolla på möbler, vilket i "södraSverige-mått" mätt hade inneburit en resa fram och tillbaka till Göteborg.

Inga kommentarer: