fredag 6 juni 2008

6 juni

Idag är det den 6 juni och jag har varit på examenscermoni för lärar- och svy-studenter utan att själv ta examen. Det var fjärde gången jag var på en sån så förhoppningvis blir det 5:e gången gillt för min del. Det var en fin och faktiskt lärorik cermoni.

Under välkomsttalet fick vi nämligen lära oss att följande saker har hänt den 6 juni:
Svenska flaggans dag/Sveriges nationaldag - Gustav Vasa kröntes till Sveriges kung 1523 och Kalmarunionen upphörde därför för gott och Sverige blev på nytt en självständig stat.
Fruktens dag - Denna temadag firas framförallt i Stockholm men har också spridit sig till andra delar av världen, till exempel har den firats i USA. Vad som firas är fruktens goda smak och egenskaper för hälsan.
Invigning - Ashmolean Museum öppnas i Oxford, England, 1683 av Elias Ashmole. Utställningen omfattar uppstoppade djur och en dront; inträdespriset är beroende av hur länge man tänker stanna.
"Premiär" - Persil, det första tvättmedlet för hushållsbruk marknadsförs av Henkel et Cie i Düsseldorf 1907.

Vad som också kan nämnas är att det har hunnit bli 6 år sedan jag tog studenten - 6 år! 6/6-02 kl. 14 släpptes vi ut mot Klarälven i strålande solsken. Det var en fantastisk dag!

Inga kommentarer: